Villkor

 

PRODUKTER & INSPIRATION FÖR EN HÅLLBAR LIVSSTIL

Allmänna villkor

 

Om Helenas Hållbara

Helenas Hållbara är en box med utvalda produkter och inspiration för en mer hållbar livsstil. Var tredje månad utkommer en box med 7-9 noga utvalda produkter som är hållbara alternativ till vardagliga förbrukningsprodukter för hemmet, kroppen och köket. Helenas Hållbara är ett varumärke inom Wildros Miljö & Kommunikation AB (org nr 556950-0571) med säte i Mariefred.

 

Innehåll

Helenas Hållbara utkommer med tre olika teman – för hemmet, kroppen och köket. Dessa tre teman löper under året och i mån av tillgång går det även att beställa tidigare boxar. I december utkommer en box med jultema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transport/leverans

Helenas Hållbara skickas med PostNord som logistikpartner och hämtas ut på ditt närmaste utlämningsställe. Leverans sker endast inom Sverige för tillfället. Kunder som bor i/nära Mariefred eller Strängnäs kan hämta ut sin box lokalt enligt överenskommelse, kontakta info@helenashallbara.se.

 

Helenas Hållbara ansvarar inte för paket som försvinner eller förstörs efter att paketet har lämnats in till vår leveranspartner. Om ditt paket inte kommit fram som det ska eller är skadat, vänligen kontakta info@helenashallbara.se så ska vi göra vad vi kan för att ersätta det.

 

Prenumerationspaket

Det går att köpa enstaka boxar, men även prenumerera på 3 eller 6 boxar, vilket motsvarar ett halvt eller helt år.

Frakt ingår alltid i priset. Läs mer om Prenumeration.

 

Ge bort en Helenas Hållbara

Det går att beställa och betala en Helenas Hållbara samt ange an adress till någon annan, dit vi då skickar boxen. Vid beställningen kommer man till sidan Leveransadress och längst ner går det att klicka ur rutan vid ”Min leveransadress är också min faktureringsadress”. Ange därefter vilken adress boxen ska skickas till. Observera att det är viktigt at ange såväl e-post som telefonnummer till mottagaren, för att denne ska kunna motta leveransavisering. Läs mer om att Ge till en vän.

 

Betalningsvillkor

Betalning sker i förskott i samband med beställning. Det går att betala med Swish eller kort. Om det finns önskemål om fakturabetalning går det bra mot ett tillägg på 29 kr. Kontakta i så fall info@helenashallbara.se.

 

Betalning via Swish

Betalning via Swish sker i direkt anslutning till beställningen, vilket bekräftas med ett mejl där Swish-numret anges. Inbetalning av summan för köpet görs till nummer 123 042 4960.

 

Kortbetalning via Stripe

Vid beställning registrerar du ditt kort i en tjänst som tillhandahålls av vår samarbetspartner Stripe. Stripe kommer att vara den enda part som har dina kortuppgifter och all information är SSL-krypterad. När debiteringen har skett, kommer du att få ettbekräftelsemejl om detta. Skulle kortet sakna täckning eller av annan orsak inte fungera kommer du uppmärksammas genom ytterligare ett mejl. Vid försenad betalning tillkommer en påminnelseavgift om 50 kr samt dröjsmålsränta enligt 6 § Räntelagen (1975:635). Om du inte betalat efter en påminnelse skickas ärendet vidare till inkasso.

 

Introduktionspris/mässpris

Vid de tillfällen då Helenas Hållbara erbjuder nya kunder speciella introduktionspris, mässpris eller liknande, gäller det endast en gång per hushåll. Efter första leveransen gäller ordinarie pris.

 

Allergier och överkänslighet

Vid eventuell allergi eller annan överkänslighet mot exempelvis dofter är du som kund ansvarig för att vara uppmärksam på varor och innehållsdeklarationer. Helenas Hållbara friskriver sig från det ansvaret. Har du synpunkter på innehållet och hur det kan anpassas bättre för dig och andra med liknande problem, hör gärna av dig till info@helenashalbara.se.

 

Förvaring/hållbarhet

Innehållet i Helenas Hållbara är främst sådana som klarar sig i rumstemperatur. Undantag förekommer (exempelvis choklad) och du som kund ansvarar för att förvara varorna rätt. Du som kund ansvarar också för att använda produkterna inom hållbarhetstiden som är angiven på respektive förpackning. Helenas Hållbara friskriver sig från allt ansvar i de fall kunden inte förvarat produkterna rätt eller använt dem inom rimlig tid.

 

Personuppgifter

De uppgifter som anges vid beställning av Helenas Hållbara används endast för att kunna skicka ut boxen till kunder. Telefonnummer och e-postadress behöver anges för att kunna motta avisering från PostNord när boxen finns för uthämtning.

 

Helenas Hållbara äger rätten att använda personuppgifter för kommunikation gällande information kring Helenas Hållbara. Informationen lämnas ej ut till tredje part.

 

I samband med beställning hos Helenas Hållbara läggs kundens namn och e-post till i sändlistan för nyhetsbrev från Helenas Hållbara. Om man inte vill vara med på den listan går det enkelt att avprenumerera genom att klicka på en länk längst ner i nyhetsbrevet.

 

Reklamation

Vi vill såklart att våra kunder ska vara så nöjda som möjligt och en eventuell reklamation anmäls av dig som kund så snart som möjligt, på info@helenashallbara.se.

 

Förändring av villkor, pris och innehåll

Helenas Hållbara äger rätten att ändra dessa villkor över tid.

Helenas Hållbara äger rätten att genomföra förändringar gällande pris och/eller tjänstens innehåll. En sådan förändring meddelas kunder via det nyhetsbrev som skickas ut från Helenas Hållbara.

 

Force majeure

Vid övermäktiga eller obemästerliga krafter, oväntade eller oförutsägbara händelser och effekter som inte kan hanteras på sedvanligt vis, vilka förhindrar Helenas Hållbara att göra vad de föresatt sig eller förbundit sig till, ska detta utgöra en befrielsegrund som medför framflyttning och befrielse från skadestånd och diverse andra påföljder. Exempel på sådana omständigheter kan vara terroristattack, naturkatastrofer, krig, politiska oroligheter, blockad eller annat avtalshinder, eldsvåda, olyckshändelse eller annan omständighet. I sådana undantagsfall meddelas du som kund om detta snarast möjligt.

FÖR HEMMET

TILL KROPPEN

I KÖKET

Produkter för att

hålla rent och

göra fint hemma

Produkter för kropp och hälsa,

för alla åldrar,

både kvinnor och män

Produkter att använda

vid matlagning, diskning och

att äta och dricka

Rengöringsmedel

Svampar, trasor

Ljus/värmeljus

Energi- och vattenbesparing

Tvål, schampo/balsam

Krämer och –oljor

Rengöringsartiklar

Bomullsprodukter

Diskmedel, trasor

Köksredskap

Snacks, choklad

Té, kaffe och kryddor

februari/augusti

april/oktober

juni/december