Frågor & svar

PRODUKTER & INSPIRATION FÖR HÅLLBAR LIVSSTIL

Frågor & svar om Helenas Hållbara


Vilka produkter kan jag förvänta mig i de olika boxarna?

Innehållet - och framför allt varumärkena - kommer att variera inom de tre teman som lådan kommer i. Här kommer exempel på vilken typ av produkter som kan dyka upp:

Till hemmet

Produkter för att hålla rent, fräscht och göra fint hemma.

Exempel: rengöringsmedel, svampar, trasor, ljus/värmeljus/blockljus, energi- och vattenbesparande produkter.

För kroppen

Produkter för kropp och hälsa, för alla åldrar, både kvinnor och män.

Exempel: tvål, schampo/balsam, krämer, oljor, rengöringsartiklar, bomullsprodukter.

I köket

Produkter att använda vid diskning, matlagning samt att äta och dricka.

Exempel: diskmedel, trasor, svampar, köksredskap/tillbehör, snacks, choklad, té/kaffe, kryddor.


Vilka miljö- och hållbarhetsmässiga krav ställs på produkterna i boxarna?

Så långt det är möjligt väljs i första hand produkter som är märkta med exempelvis KRAV, Svanen, Bra Miljöval, EU-ekologiskt och/eller Fairtrade. Många hållbara produkter är dock inte alltid märkta med någon certifiering, för att det helt enkelt inte finns någon märkning för den typen av produkt, eller för att producenten av någon anledning valt att inte märka produkten.

I stor utsträckning väljs även produkter tillverkade i Sverige, eller i annat fall Europa. En produkt som transporterats längre än så ska vara tillverkad på ett hållbart sätt av exempelvis ett material som inte finns närmare, t ex bambu från Asien.


Kan jag välja bort en viss produkt i boxen som jag inte vill ha?

I nuläget är det inte möjligt att välja bort produkter man inte önskar, exempelvis om man inte dricker té och därför aldrig vill ha det i lådan. I så fall får man helt enkelt bjuda sina gäster på det eller kanske glädja en vän, släkting eller granne med en hållbar present!


Om jag upptäcker en favoritprodukt i boxen, var kan jag köpa fler av den?

Det är såklart jätteroligt om du upptäcker en (eller gärna flera) nya favoritprodukter i Helenas Hållbara! Det kan hända att samma produkt/varumärke dyker upp i en kommande box, men om du inte vill vänta tills dess så får du vända dig till leverantören av den för att köpa den. Fr o m augusti 2017 erbjuds även ett mindre antal produkter i webbshoppen som går under benämningen Helenas Hållbara-favoriter, vilket är utvalda produkter som blivit kundfavoriter i tidigare boxar. Har du önskemål om nya favoritprodukter, vänligen mejla till info@helenashallbara.se.