OM

Helenas Hållbara - inspiration för en hållbar livsstil

 • Är du oroad av klimatförändringarna vi ser runt omkring oss, även här i Sverige?
 • Vill du minska din klimatpåverkan och leva mer hållbart?
 • Tycker du att det är svårt att veta hur man gör, var man börjar och vilka produkter man ska välja i stället...?


Helenas Hållbara vill inspirera till en mer hållbar livsstil och göra det lättare att göra hållbara val i vardagen. En hållbar livsstil innebär att göra medvetna val när det gäller sin egen konsumtion, transporter och andra vanor i vardagen. Konsumtionen är ett av de främsta utmaningarna i ett hållbart samhälle. Vi behöver konsumera - både livsmedel, saker och kläder - men det handlar om att konsumera hållbart med hänsyn till både klimatet, miljön och inte minst andra människor. Det handlar både om miljö, rättvisa och social hållbarhet.


Helenas Hållbara vill visa alternativen och göra det lättare att välja mer hållbart, därför är webbshopen hos Helenas Hållbara inte jättestor - där finner du i stället ett noga utvalt sortiment av ekologiska, hållbara och klimatsmarta produkter för hemmet, kroppen och köket. Utvalt och klart åt dig!


Om Helenas Hållbara

Helenas Hållbara är ett varumärke inom Wildros Miljö & Kommunikation AB (org nr 556950-0571) med säte i Mariefred. Helenas Hållbara erbjuder produkter och inspiration för en mer hållbar livsstil. Det görs på flera olika sätt:


  Helenas Hållbara är den personliga webbshopen med ett handplockat urval ekologiska och klimatsmarta produkter som vill göra det 'lätt att göra rätt' val för en mer hållbar livsstil. Där finns ett begränsat men ständigt växande utbud av hållbara produkter för hemmet, kroppen och köket.

  • Butikshörna i Mariefred

  Helenas Hållbara har butikshörna på Djurgårdsgatan 13B i Mariefred, inne i butik A. Nordin som säljer kläder, skor, väskor m m i egen design. Öppet under sommaren ons-lör kl. 11-15, på hösten lördagar 11-15 och under december lör-sön kl. 11-15. I övrigt varierar öppettiderna och vi kan även öppna upp för särskilda besök eller event enligt överenskommelse. Kontakta info@helenashallbara.se för aktuell information eller om du vill göra en särskild bokning.

  På begäran skräddarsyr Helenas Hållbara boxar eller enklare kassar med produkter på önskat tema och till en bestämd budget. Det är en uppskattad företagsgåva till kunder, medarbetare eller vid särskilda event. I december utkommer en mycket populär Julbox som även den kan skräddarsys efter era önskemål. Läs mer här.

  Följ gärna @helenashallbara på Instagram och/eller Facebook för tips och inspiration om en hållbar livsstil. Du får tips på produkter och annat som kan göra ditt liv lite mer hållbart!

  Om Helena


  Någon kanske tror att jag är ett slags "mall" för hur man ska leva hållbart, men jag brukar skämtsamt säga att i så fall hade mitt företag hetat "Hållbara Helena" i stället ;)! Jag gör verkligen inte anspråk på att göra allt "rätt", men med en gedigen utbildning inom miljövetenskap och lång erfarenhet efter att ha studerat eller jobbat med miljö- och hållbarhetsfrågor sedan 1993, hoppas jag kunna bidra med inspiration och tips om att leva lite mer hållbart genom att erbjuda mer hållbara alternativ än de du kanske använder idag.


  Sedan 2012 har jag haft eget företag som konsult inom miljö, hållbarhet och kommunikation. Sedan december 2016 finns Helenas Hållbara som erbjuder noga utvalda produkter och vill underlätta och inspirera till en mer hållbar livsstil.


  Min drivkraft är att bidra till en mer hållbar värld. Några av mina mantran är att det ska vara lätt att göra rätt och ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Allt behöver alltså inte vara perfekt, utan man kan bidra på det sätt man kan - här och nu, utifrån sina egna förutsättningar. Tillsammans gör vi skillnad och kan bidra till en lite bättre och mer hållbar värld varje dag!